Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy można zrobić racuchy bez glutenu? Można ! Ciasto jest na bazie ubitego białka i śmietany. Delikatne i puszyste o smaku waniliowym nadziane niewielkimi kawałkami słodkich jabłek. Polecam wypróbować ten przepis na racuchy wszystkim osobom, które nie mogą spożywać mąki .
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 145
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 298
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1525
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 145
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 298
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1525
Składniki
Jabłka płuczemy, obieramy ze skórki i kroimy na małe i cienkie kawałeczki. Białka jaj oddzielamy od żółtek , ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli ( na początku ubijania ) i cukrów ( dodajemy pod koniec ubijania ). Ubitą pianę z białek delikatnie łączymy z żółtkami i śmietaną. Rozgrzewamy olej na patelni, kładziemy łyżką małe placki ciasta na nie układamy blisko siebie kawałki jabłek i polewamy kolejną płaską łyżką ciasta. Po zarumienieniu się racuchów z jednej strony delikatnie przekręcamy na drugą stronę . Rada : Smażymy na małym ogniu , ze sporą ilością oleju. Smacznego!