Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy można zrobić racuchy bez glutenu? Można ! Ciasto jest na bazie ubitego białka i śmietany. Delikatne i puszyste o smaku waniliowym nadziane niewielkimi kawałkami słodkich jabłek. Polecam wypróbować ten przepis na racuchy wszystkim osobom, które nie mogą spożywać mąki .
Jabłka płuczemy, obieramy ze skórki i kroimy na małe i cienkie kawałeczki. Białka jaj oddzielamy od żółtek , ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli ( na początku ubijania ) i cukrów ( dodajemy pod koniec ubijania ). Ubitą pianę z białek delikatnie łączymy z żółtkami i śmietaną.
Rozgrzewamy olej na patelni, kładziemy łyżką małe placki ciasta na nie układamy blisko siebie kawałki jabłek i polewamy kolejną płaską łyżką ciasta. Po zarumienieniu się racuchów z jednej strony delikatnie przekręcamy na drugą stronę .
Rada : Smażymy na małym ogniu , ze sporą ilością oleju.
Smacznego!
ekspresowe bułeczki bezglutenowe z dodatkiem ziaren słonecznika
Odsłon: 17272
Ciężko jest trafić na smaczny chleb bezglutenowy. Ale myślę, że ten przepis p...
Odsłon: 4366
Deser inspirowany Bananoffee pie. Banany, mleko skondensowane, bita śmietana...
Odsłon: 128
Dzisiaj chciałam podzielić się z Wami pyszną karkówką pieczoną w soli, bez pr...
Odsłon: 84
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 37
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 188
Tortilla z falafelem to danie kuchni arabskiej, które możesz przygotować w pr...
Odsłon: 41
Deser inspirowany Bananoffee pie. Banany, mleko skondensowane, bita śmietana...
Odsłon: 128
Dzisiaj chciałam podzielić się z Wami pyszną karkówką pieczoną w soli, bez pr...
Odsłon: 84
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 37
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 188
Tortilla z falafelem to danie kuchni arabskiej, które możesz przygotować w pr...
Odsłon: 41
Składniki
Jabłka płuczemy, obieramy ze skórki i kroimy na małe i cienkie kawałeczki. Białka jaj oddzielamy od żółtek , ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli ( na początku ubijania ) i cukrów ( dodajemy pod koniec ubijania ). Ubitą pianę z białek delikatnie łączymy z żółtkami i śmietaną. Rozgrzewamy olej na patelni, kładziemy łyżką małe placki ciasta na nie układamy blisko siebie kawałki jabłek i polewamy kolejną płaską łyżką ciasta. Po zarumienieniu się racuchów z jednej strony delikatnie przekręcamy na drugą stronę . Rada : Smażymy na małym ogniu , ze sporą ilością oleju. Smacznego!
Przepisy Desery
Desery
Ciasto parzone
Desery
Bananoffee z płatkami owsianymi
Desery
Ciasto miętowo czekoladowe
Desery
Placuszki serowe z patelni według Ewy Wachowicz
Ciasto parzone
Ciasto parzone to ciasto znane z takich przysmaków, jak ptysie, karpatka czy...
Odsłon: 79
Bananoffee z płatkami owsianymi
Deser inspirowany Bananoffee pie. Banany, mleko skondensowane, bita śmietana...
Odsłon: 128