Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 121 Ocena: 2280
Dodano: 01.03.2016
Odsłon: 2778
1-2 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Jabłka płuczemy, obieramy ze skórki i kroimy na małe i cienkie kawałeczki. Białka jaj oddzielamy od żółtek , ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli ( na początku ubijania ) i cukrów ( dodajemy pod koniec ubijania ). Ubitą pianę z białek delikatnie łączymy z żółtkami i śmietaną.
Rozgrzewamy olej na patelni, kładziemy łyżką małe placki ciasta na nie układamy blisko siebie kawałki jabłek i polewamy kolejną płaską łyżką ciasta. Po zarumienieniu się racuchów z jednej strony delikatnie przekręcamy na drugą stronę .
Rada : Smażymy na małym ogniu , ze sporą ilością oleju.
Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)