Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini beziki śnieżno białe delikatne i pyszne idealne jako dodatek do ozdoby tortów, serników i innych ciast. Świetnie sprawdzą się jako deser z bitą śmietaną
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2338
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3487
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4245
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74231
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 583
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2338
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3487
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4245
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74231
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 583
Składniki
Białka ubić na sztywno, następnie łyżka po łyżce dodawać cukier i miksować do momentu aż cukier będzie niewyczuwalny, następnie wlać ocet/sok z cytryny chwile miksować, na Konicu wsypać mąkę ziemniaczana i delikatnie wymieszać. Blachę wyłożyć papierem dopieczenia. Masę przełożyć do worka cukierniczego i szprycować beziki.
Do nagrzanego piekarnika do 120C wstawić blachę z bezikami i szyć około 2 godziny. Wyłączyć piekarnik i zostawić w uchylonym piekarniku aż wystygną. Beziki można przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku