Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini beziki śnieżno białe delikatne i pyszne idealne jako dodatek do ozdoby tortów, serników i innych ciast. Świetnie sprawdzą się jako deser z bitą śmietaną
Białka ubić na sztywno, następnie łyżka po łyżce dodawać cukier i miksować do momentu aż cukier będzie niewyczuwalny, następnie wlać ocet/sok z cytryny chwile miksować, na Konicu wsypać mąkę ziemniaczana i delikatnie wymieszać.
Blachę wyłożyć papierem dopieczenia. Masę przełożyć do worka cukierniczego i szprycować beziki.
Do nagrzanego piekarnika do 120C wstawić blachę z bezikami i szyć około 2 godziny. Wyłączyć piekarnik i zostawić w uchylonym piekarniku aż wystygną.
Beziki można przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku
Idealny przepis jeśli zostało Ci jedno białko po przygotowaniu innego dania (...
Odsłon: 261
Kalarepa z warzywami do słoików zapraszam jak robię ten prosty przepis
Odsłon: 77
Kalarepa z warzywami do słoików zapraszam jak robię ten prosty przepis
Odsłon: 77
Składniki
Białka ubić na sztywno, następnie łyżka po łyżce dodawać cukier i miksować do momentu aż cukier będzie niewyczuwalny, następnie wlać ocet/sok z cytryny chwile miksować, na Konicu wsypać mąkę ziemniaczana i delikatnie wymieszać. Blachę wyłożyć papierem dopieczenia. Masę przełożyć do worka cukierniczego i szprycować beziki.
Do nagrzanego piekarnika do 120C wstawić blachę z bezikami i szyć około 2 godziny. Wyłączyć piekarnik i zostawić w uchylonym piekarniku aż wystygną. Beziki można przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku
Przepisy Desery
Desery
Bułeczki drożdżowe z jagodami
Desery
Kruche ciasteczka maślane
Desery
JAGODZIANKI
Desery
Najlepsze ciasto z owocami
Bułeczki drożdżowe z jagodami
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 68
Kruche ciasteczka maślane
Kruche, delikatne ciasteczka maślane. Żeby je wyczarować wystarczy masło, mą...
Odsłon: 178