Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini beziki śnieżno białe delikatne i pyszne idealne jako dodatek do ozdoby tortów, serników i innych ciast. Świetnie sprawdzą się jako deser z bitą śmietaną
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8880
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6302
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9172
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8880
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6302
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9172
Składniki
Białka ubić na sztywno, następnie łyżka po łyżce dodawać cukier i miksować do momentu aż cukier będzie niewyczuwalny, następnie wlać ocet/sok z cytryny chwile miksować, na Konicu wsypać mąkę ziemniaczana i delikatnie wymieszać. Blachę wyłożyć papierem dopieczenia. Masę przełożyć do worka cukierniczego i szprycować beziki.
Do nagrzanego piekarnika do 120C wstawić blachę z bezikami i szyć około 2 godziny. Wyłączyć piekarnik i zostawić w uchylonym piekarniku aż wystygną. Beziki można przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku