Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, rozpływające się w ustach beziki. Idealne do porannej lub popołudniowej kawy.
mikser, miska, rękaw cukierniczy, duża tylka, blacha do pieczenia, piekarnik,
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1101
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10199
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9251
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1101
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10199
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9251
Składniki
Blachę wykładamy papierem do pieczenia i pędzelkiem rozsmarowujemy troszkę oleju, tak żeby papier był lekko natłuszczony. W większej misce ubijamy białka ze szczyptą soli. Podczas ubijania piany mikserem stopniowo dodajemy cukier ciągle miksując. Na koniec ubijania dodajemy sok z cytryny i nadal chwilę miksujemy do powstania gęstej, błyszczącej piany.
Masę bezową umieszczamy w rękawie cukierniczym z okrągłą, dużą tylką. Wciskamy masę bezową na wyłożoną blachę.
Zapełnioną blachę wkładamy do nagrzanego do 110 stopni Celsjusza piekarnika i suszymy przy lekko uchylonej klapie 3 godziny.
Gotowe, ostudzone beziki możemy zajadać.
Smacznego !!!