Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W święta dużo pieczemy, czasami zostają nam białka. W kuchni nic się nie marnuje! Zrobimy z nich pyszne bezy z czekoladą i polewą czekoladową. Zapraszam na film.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 339
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 211
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34419
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 169
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 339
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 211
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34419
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 169
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli, następnie dodać stopniowo przesiany cukier puder zakręcić na średnich obrotach ,teraz możesz dodać cukier cynamonowy ,zakręcić na średnich obrotach na koniec dodajesz utartą czekoladę ,Czekoladę ucieramy na małych oczkach tarki. Wszystko to zakręcamy na małych obrotach.
Piekarnik nastawić na 160 stopni funkcja góra, dół. Brytfankę wyłożyć papierem do pieczenia lub posmarować olejem i posypać mąką ziemniaczaną. Bezy wykładamy dużą łyżką w odstępach 2 cm od siebie.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 160 stopni przez 20 minut.
Robimy polewę czekoladową masło rozpuścić dodać kakao, ciągle mieszając, dodać mleko nie doprowadzać do wrzenia, ściągnąć z ognia. Ostudzone krążki bezowe polewamy w środku polewą przykładamy drugi krążek bezowy i sklejamy, i tak robimy ze wszystkimi, układamy na dużym talerzu. Na koniec polewamy czekoladą na nasze bezy. Czekamy ,aż zastygnie dobrze polewa. Najlepsze są na drugi dzień/ Gotowe! Zapraszam na krótki film.