Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W święta dużo pieczemy, czasami zostają nam białka. W kuchni nic się nie marnuje! Zrobimy z nich pyszne bezy z czekoladą i polewą czekoladową. Zapraszam na film.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 7815
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1005
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4303
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 802
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1072
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4033
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 7815
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1005
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4303
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 802
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1072
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4033
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli, następnie dodać stopniowo przesiany cukier puder zakręcić na średnich obrotach ,teraz możesz dodać cukier cynamonowy ,zakręcić na średnich obrotach na koniec dodajesz utartą czekoladę ,Czekoladę ucieramy na małych oczkach tarki. Wszystko to zakręcamy na małych obrotach.
Piekarnik nastawić na 160 stopni funkcja góra, dół. Brytfankę wyłożyć papierem do pieczenia lub posmarować olejem i posypać mąką ziemniaczaną. Bezy wykładamy dużą łyżką w odstępach 2 cm od siebie.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 160 stopni przez 20 minut.
Robimy polewę czekoladową masło rozpuścić dodać kakao, ciągle mieszając, dodać mleko nie doprowadzać do wrzenia, ściągnąć z ognia. Ostudzone krążki bezowe polewamy w środku polewą przykładamy drugi krążek bezowy i sklejamy, i tak robimy ze wszystkimi, układamy na dużym talerzu. Na koniec polewamy czekoladą na nasze bezy. Czekamy ,aż zastygnie dobrze polewa. Najlepsze są na drugi dzień/ Gotowe! Zapraszam na krótki film.