Do góry

Desery Przepis na:

Bezy czekoladowe z polewą -super przepis

Bezy czekoladowe z polewą -super przepis

Autor:

Przepisów i artykułów: 166 Ocena: 1562

Dodano:

Odsłon: 3978

Nie wiesz co zrobić z białkami, które ci zostaną z jakiegoś przepisu, zrób pyszne bezy czekoladowe z polewą czekoladową. Przepis jest bardzo prosty. Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmu.

Składniki

  • białka 5
  • cukier puder 250 g
  • cukier cynamonowy 20 g
  • gorzka czekolada 80 g
  • na polewę czekoladową
  • masło 100 g
  • cukier puder 120 g
  • kakao 50 g
  • mleko 5 łyżek
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Bezy czekoladowe z polewą -super przepis

Przygotowanie

  1. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli, następnie dodać stopniowo przesiany cukier puder zakręcić na średnich obrotach ,teraz możesz dodać cukier cynamonowy ,zakręcić na średnich obrotach na koniec dodajesz utartą czekoladę ,Czekoladę ucieramy na małych oczkach tarki. Wszystko to zakręcamy na małych obrotach.

  2. Piekarnik nastawić na 160 stopni funkcja góra, dół. Brytfankę wyłożyć papierem do pieczenia lub posmarować olejem i posypać mąką ziemniaczaną. Bezy wykładamy dużą łyżką w odstępach 2 cm od siebie.

  3. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 160 stopni przez 20 minut.

  4. Robimy polewę czekoladową masło rozpuścić dodać kakao, ciągle mieszając, dodać mleko nie doprowadzać do wrzenia, ściągnąć z ognia. Ostudzone krążki bezowe polewamy w środku polewą przykładamy drugi krążek bezowy i sklejamy, i tak robimy ze wszystkimi, układamy na dużym talerzu. Na koniec polewamy czekoladą na nasze bezy. Czekamy ,aż zastygnie dobrze polewa.
    Najlepsze są na drugi dzień/

    Gotowe!

    Zapraszam na krótki film.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń