Do góry

Desery Przepis na:

Bezy kokosowe.

Bezy kokosowe.

Autor:

Przepisów i artykułów: 278 Ocena: 1510

Dodano:

Odsłon: 1296

Szybkie, proste i sprawdzają się świetnie do jesiennej kawki i nie tylko.

Składniki

  • białka 5szt.
  • sól szczypta
  • cukier 1 szkl.
  • wiórki kokosowe 2 łyżki
  • Mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Bezy kokosowe.

Przygotowanie

  1. Białka ubijam na sztywno ze szczyptą soli. Powoli dodaję cukier cały czas ubijając. Ubijam aż cukier się rozpuści. Następnie dodaję wiórki kokosowe i mąkę ziemniaczaną.

  2. Piekarnik nagrzewam do 110 stopni. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładam łyżką bezy. Powinny trochę urosnąć, więc należy zrobić większe odstępy. Piekę 45 minut . Po czym uchylam piekarnik i pozostawiam do ostudzenia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń