Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Biało-czarny sernik gotowany"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 195
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 195
Składniki
Masło rozpuść, ciastka pokrusz, wymieszaj z masłem, wyłóż na dno formy pokrytej papierem, wstaw do lodówki. Żółtka oddziel od białek. Masło utrzyj z cukrem, dodawaj po żółtku, miksuj. Dodaj porcjami twaróg, zmiksuj. Białka ubij, dodaj do masy serowej, delikatnie wymieszaj.
Całość przełóż do garnka, zagotuj, mieszając od czasu do czasu. Mąkę ziemniaczaną wymieszaj dokładnie z mlekiem. Dodaj do masy serowej, mieszaj, aż zgęstnieje. Połowę masy wylej na spód, do reszty dodaj łyżkę kakao, wymieszaj, wylej na wierzch. Schładzaj przez noc w lodówce.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień