Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco starsi pamiętają przysmak z prl-u słynny blok czekoladopodobny:) To nieco inna wersja tego bloku, z dodatkiem białej czekolady, pyszny,mleczny i prosty w przygotowaniu. Może być fajnym smakołykiem na Święta:)
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33581
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 153
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 272
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33581
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 153
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 272
Składniki
Masło rozpuścić z wodą,zestawić z ognia,dodać cukier i cukier waniliowy. Odstawić do przestudzenia.
Dodać przesiane mleko w proszku, sok z cytryny i zmiksować. Do masy dodać bakalie, pokruszoną czekoladę,płatki kukurydziane-dokładnie wymieszać.
Foremkę o średnicy 12 x 21 cm wyłożyć papierem pergaminowym (tak by papier przełożony był tylko przez dłuższe boki formy). Włożyć masę do przygotowanej blaszki, dokładnie docisnąć i odstawić na kilka godzin do lodówki.Po wyjęciu z lodówki blok wzdłuż krótszych boków ( tych, które nie były wyłożone papierem) wyjąć i pokroić na plastry.