Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biała wersja popularnego bloku czekoladowego, a przy okazji porządki w słodyczach.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Margarynę z cukrem i wodą podgrzewałem do rozpuszczenia składników, następnie gotowałem około 5 minut. Do masy wsypałem mleko w proszku i mieszałem aż nie było widocznych grudek.
W moich słodyczach zrobiłem remanent: kilka krówek, batonik chałwowy, ptasie mleczko i jeden wafelek czekoladowy – te znajduchy pokroiłem i razem z pokruszonymi herbatnikami wsypałem do miski. Znalazły się tam również posiekane włoskie orzechy i kilka rodzynek. Pełna dowolność.
Herbatniki z dodatkami zalałem gorącą masą i wymieszałem. Blok przełożyłem do foremki, z wierzchu obficie posypałem sezamem. Przestudzony deser schowałem do lodówki. Idealna będzie foremka 25x12 cm.
Przemycamy zdrowie: Żeby ograniczyć cholesterol do deseru dałem szczyptę kurkumy.