Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biała wersja popularnego bloku czekoladowego, a przy okazji porządki w słodyczach.
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 977
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8742
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3132
Polecam.
Odsłon: 1939
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 977
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8742
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3132
Polecam.
Odsłon: 1939
Składniki
Margarynę z cukrem i wodą podgrzewałem do rozpuszczenia składników, następnie gotowałem około 5 minut. Do masy wsypałem mleko w proszku i mieszałem aż nie było widocznych grudek.
W moich słodyczach zrobiłem remanent: kilka krówek, batonik chałwowy, ptasie mleczko i jeden wafelek czekoladowy – te znajduchy pokroiłem i razem z pokruszonymi herbatnikami wsypałem do miski. Znalazły się tam również posiekane włoskie orzechy i kilka rodzynek. Pełna dowolność.
Herbatniki z dodatkami zalałem gorącą masą i wymieszałem. Blok przełożyłem do foremki, z wierzchu obficie posypałem sezamem. Przestudzony deser schowałem do lodówki. Idealna będzie foremka 25x12 cm.
Przemycamy zdrowie: Żeby ograniczyć cholesterol do deseru dałem szczyptę kurkumy.