Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biała wersja popularnego bloku czekoladowego, a przy okazji porządki w słodyczach.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7994
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 276
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 683
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7994
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 276
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 683
Składniki
Margarynę z cukrem i wodą podgrzewałem do rozpuszczenia składników, następnie gotowałem około 5 minut. Do masy wsypałem mleko w proszku i mieszałem aż nie było widocznych grudek.
W moich słodyczach zrobiłem remanent: kilka krówek, batonik chałwowy, ptasie mleczko i jeden wafelek czekoladowy – te znajduchy pokroiłem i razem z pokruszonymi herbatnikami wsypałem do miski. Znalazły się tam również posiekane włoskie orzechy i kilka rodzynek. Pełna dowolność.
Herbatniki z dodatkami zalałem gorącą masą i wymieszałem. Blok przełożyłem do foremki, z wierzchu obficie posypałem sezamem. Przestudzony deser schowałem do lodówki. Idealna będzie foremka 25x12 cm.
Przemycamy zdrowie: Żeby ograniczyć cholesterol do deseru dałem szczyptę kurkumy.