Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój urodzinowy tort :), na bazie migdałów i alkoholu mmmmmmniam
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34686
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 917
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 378
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4012
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34686
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 917
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 378
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4012
Składniki
Biszkopt odwrócić do góry nogami, przekroić na 3 blaty, nasączyć wymieszanymi alkoholami. Ubić śmietankę ze śnieżką, pod koniec dodając rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę. Migdały uprażyć na patelni, odstawić do ostygnięcia. Biszkopty pokroić na małe kawałki.
Odłożyć trochę bitej śmietany i migdałów do dekoracji. Wymieszać ubitą śmietanę z biszkoptami i migdałami, przełożyć biszkopta, udekorować według uznania.