Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 22-06-2017
Biscotti to włoskie ciasteczka dwukrotnie pieczone, dzięki czemu są niezwykle kruche i chrupiące. Można do nich dodać migdały lub inne bakalie, a bez dodatków świetnie komponują się ze świeżo zaparzoną herbatą.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3253
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 186
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 66
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 99
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3253
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 186
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 66
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 99
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Składniki
Do mąki dodaj proszek do pieczenia i szczyptę soli, wymieszaj. Do miski wlej roztopione i ostudzone masło, wsyp cukier, cukier waniliowy, wbij jajko i wszystko dokładnie połącz za pomocą trzepaczki. Następnie wsyp suche składniki i wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotowe ciasto umieść na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i uformuj w kształcie spłaszczonego walca. Posmaruj roztrzepanym białkiem. Piecz przez ok. 20 min w 180°C. Upieczone ciasto wyjmij i studź przez 10 min, po czym pokrój je na 2 cm kawałki. Rozłóż na blaszce i piecz jeszcze przez 10 min do zrumienienia.