Do góry

Desery Przepis na:

biszkopt budyniowy

biszkopt budyniowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 550 Ocena: 19851

Dodano:

Odsłon: 25649

prosty i smaczny biszkopt

Składniki

  • 5 jajek
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3/4 szklanki mąki pszennej
  • 2 budynie śmietankowe
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
biszkopt budyniowy

Przygotowanie

  1. Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier, dalej ubijając. Dodajemy po kolei żółtka, nadal ubijając. Mąki należy wymieszać, przesiać i delikatnie wmieszać do ciasta ja to robię łyżką.

  2. Dno tortownicy o średnicy 22 cm wykładamy papierem do pieczenia. Boków formy niczym nie smarujemy. Wykładamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 160-170ºC około 35-40 minut (do suchego patyczka).

  3. Po upieczeniu otwieramy drzwiczki piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń