Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborny i smaczny sernik na świąteczny stół.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 51
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 282
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 51
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 282
Składniki
Wykonanie masy serowej: Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem, dodać zmielony twaróg, wymieszać. Białka ubić na sztywno i dodać do masy serowej i lekko wymieszać łyżką. Wykonanie biszkoptu: Ubić pianę z białek, dodać cukier, cukier waniliowy i dalej ubijać. Dodać roztarte żółtka, mąkę i delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na blachę posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Następnie na ciasto wyłożyć bardzo delikatnie masę serową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec około 45 minut. SMACZNEGO.