Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny biszkopt z jabłkami i kremem orzechowym,nasączony aromatycznym rumem.Serdecznie polecam:)
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 12657
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4124
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42989
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 498
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 373
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 441
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 12657
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4124
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42989
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 498
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 373
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 441
Składniki
Upiec dwa biszkopty z 5 jaj każdy. Żółtka oddzielić od białek.Białka ubić na sztywno,dodać stopniowo cukier,ubijać.Na końcu dać 5 żółtek zmiksować,oraz mąkę 5 łyżek i już tylko wymieszać delikatnie. Dać na blaszkę 25/36cm wyłożoną papierem do pieczenia i upiec na złoty kolor. Jabłka uprażyć,dodać cukier do smaku oraz do gorących galaretki,mieszać do rozpuszczenia.Przestudzone jabłka wylać na biszkoptowy blat. Zostawić do stężenia i przykryć drugim blatem biszkoptowym. KREM ORZECHOWY Zmielone orzechy zagotować z mlekiem ciągle mieszając by się nie przypaliły. Osobno utrzeć masło na puch z cukrem pudrem 2-3 łyżki. Stopniowo dodawać przetudzone orzechy i dalej ucierać. Na końcu stopniowo wlewać rum i miksować. Gotowy krem wyłożyć na drugi biszkopt. Przykryć herbatnikami i zrobić polewę czekoladową. Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem śmietanki. Rozprowadzić polewę na herbatnikach.Dać w chłodne miejsce najlepiej na noc by ciasto dobrze stężało.
Smacznego życzę!