Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały na torty , ciasta z galaretką i każde inne wymagające biszkoptu wypieki .
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3026
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 131
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 56
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 68
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 65
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3026
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 131
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 56
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 68
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 65
Składniki
Jak zrobić : Ubić pianę z białek ze szczyptą soli , stopniowo dodawać cukier . Żółtka wymieszać z octem i proszkiem do pieczenia . Tak wymieszane dodać do ubitych białek . Następnie dodać stopniowo mąkę ziemniaczaną i pszenną . Wymieszać . Masę przelewamy do dużej tortownicy lub prostokątnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia . Pieczemy około 30 minut w temperaturze 190 stopni a następnie zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i tak pieczemy jeszcze 10-15 minut . W czasie pieczenia starajmy się nie otwierać piekarnika . Przed wyjęciem sprawdzamy środek biszkoptu długim drewnianym patyczkiem . Jeżeli jest dobre , wyjmujemy i upuszczamy blaszkę z biszkoptem z wysokości mniej więcej kolan na ziemię . Dzięki temu biszkopt nie opada . * Ja piekę na termoobiegu .