Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli masz ochotę na nietuzinkowy deser, to ten biszkopt miodowy z kremem autorstwa Ewy Wachowicz będzie strzałem w dziesiątkę. Idealnie sprawdzi się na rodzinne przyjęcia. Przepis pochodzi z 549. odcinka programu "Ewa gotuje".
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 779
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22820
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15240
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4935
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45895
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 779
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22820
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15240
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4935
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45895
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka posłodzić cukrem i miodem. Utrzeć. Białka ubić ze szczyptą soli. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i cynamon. Połączyć z pianą. Przełożyć do tortownicy (średnica 26 cm, spód wyścielony papierem do pieczenia, boki natłuszczone masłem). Piec przez 25-30 minut w temp. 170 st. C.
Wystudzony biszkopt przekroić wzdłuż na pół. Spód posmarować powidłami.
Zimną śmietanę przełożyć do miski. Ubić. Posłodzić cukrem pudrem. Uperfumować ekstraktem waniliowym. Zmiksować.
Połowę ubitej śmietany wyłożyć na placek z powidłami. Przykryć drugim krążkiem ciasta. Nałożyć resztę śmietany. Śmietaną posmarować też boki.
Na wierzch zetrzeć czekoladę. Udekorować owocami, miętą i bratkami.