Do góry

Desery Przepis na:

Biszkopt na tort, spód biszkoptowy

Biszkopt na tort, spód biszkoptowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 63 Ocena: 174

Dodano:

Odsłon: 371

Lekki i puszysty biszkopt do tortu.

Składniki

  • 5 jajek,wanilia
  • 150g cukru(cukier mozna zwiekszyc do 200g ,jezeli lubi sie slodszy)
  • 150g maki
  • 50g maki kukurydzianej
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Biszkopt na tort, spód biszkoptowy

Przygotowanie

  1. Jajka ubijamy z cukrem,wanilia na kremowa ,biala mase na najwyzszych obrotach.
    Dodajemy make wymieszana z maka kukurydziana i szpatulka delikatnie mieszamy .
    Tortownice lub rant(pieke tylko w rantach) wykladamy papierem do pieczenia -tylko spód i wlewamy mase biszkoptowa.Rant ma 20 cm srednicy

  2. Pieczemy góra/dól 165 stopnie przez ok.45 min.
    Po upieczeniu,rzucam rantem o blat stolu ,zeby wyszlo powietrze i zostawiam do ostygniecia.

    GOTOWE!!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń