Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11834
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16030
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5066
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11834
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16030
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5066
Składniki
Oddzielamy żółtka od białek, białka ubijamy na sztywna pianę. Do ubitych białek dodajemy porcjami ksylitol, ubijamy do momentu całkowitego rozpuszczenia się. Do tak przygotowanych białek porcjami dodajemy żółtka ciągle mieszając mikserem. Gdy wszystko jest już połączone dodajemy mąki wymieszane ze sobą i z proszkiem do pieczenia. Mąkę dodajemy małymi porcjami i mieszamy łyżką. Pieczemy w 170°C około 25 minut. Biszkopt jest bardzo delikatny i kruchy nie trzeba go nasączać
więcej przepisów:https://kazimierzdieta.wordpress.com/