Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 82
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 69
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 82
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 69
Składniki
Oddzielamy żółtka od białek, białka ubijamy na sztywna pianę. Do ubitych białek dodajemy porcjami ksylitol, ubijamy do momentu całkowitego rozpuszczenia się. Do tak przygotowanych białek porcjami dodajemy żółtka ciągle mieszając mikserem. Gdy wszystko jest już połączone dodajemy mąki wymieszane ze sobą i z proszkiem do pieczenia. Mąkę dodajemy małymi porcjami i mieszamy łyżką. Pieczemy w 170°C około 25 minut. Biszkopt jest bardzo delikatny i kruchy nie trzeba go nasączać
więcej przepisów:https://kazimierzdieta.wordpress.com/