Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 80
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2638
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 795
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1564
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14178
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 80
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2638
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 795
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1564
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14178
Składniki
Oddzielamy żółtka od białek, białka ubijamy na sztywna pianę. Do ubitych białek dodajemy porcjami ksylitol, ubijamy do momentu całkowitego rozpuszczenia się. Do tak przygotowanych białek porcjami dodajemy żółtka ciągle mieszając mikserem. Gdy wszystko jest już połączone dodajemy mąki wymieszane ze sobą i z proszkiem do pieczenia. Mąkę dodajemy małymi porcjami i mieszamy łyżką. Pieczemy w 170°C około 25 minut. Biszkopt jest bardzo delikatny i kruchy nie trzeba go nasączać
więcej przepisów:https://kazimierzdieta.wordpress.com/