Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Oddzielamy żółtka od białek, białka ubijamy na sztywna pianę. Do ubitych białek dodajemy porcjami ksylitol, ubijamy do momentu całkowitego rozpuszczenia się. Do tak przygotowanych białek porcjami dodajemy żółtka ciągle mieszając mikserem. Gdy wszystko jest już połączone dodajemy mąki wymieszane ze sobą i z proszkiem do pieczenia. Mąkę dodajemy małymi porcjami i mieszamy łyżką. Pieczemy w 170°C około 25 minut. Biszkopt jest bardzo delikatny i kruchy nie trzeba go nasączać
więcej przepisów:https://kazimierzdieta.wordpress.com/