Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pamiętam z dzieciństwa chwilę w której moja Babcia lub Mama piekły biszkopt. Chwila grozy . Nie można było nic głośniej powiedzieć, otworzyć drzwi, zrobić przeciągu bo biszkopt "opadnie". Masakra. No ale dzięki tym kobietom odziedziczyłam w spadku przepis na biszkopt idealny. Wypracowanie go kosztowało wiele stresu ale nigdy nie zawodzi.
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 92
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 247
Sos boloński to klasyka kuchni włoskiej – mięsny sos z pomidorami i warzywami...
Odsłon: 741
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 92
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 247
Sos boloński to klasyka kuchni włoskiej – mięsny sos z pomidorami i warzywami...
Odsłon: 741
Składniki
I tak mąkę przesiewam z proszkiem do pieczenia. Żółtka oddzielam od białek, następnie białka ubijam na sztywno z cukrem. Gdy piana będzie już sztywna dodaje po jednym żółtku ( cały czas mieszAjąc), na koniec dodaje mąkę połączoną z proszkiem . Piekę w 180 stopniach ok 40 min. I uwaga teraz najważniejsze ( i tu serce mojej Mamy i Babci by pękło ) po upieczeniu biszkopt rzucamy o blat :):). Tak, tak rzucamy i po bólu . Nie opadnie, możemy otworzyć okna, dzieci mogą krzyczeć :):)