Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bita śmietana w tym cieście świetnie komponuje się z odrobiną cynamonu. Polecam.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2784
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1313
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 764
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2784
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1313
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 764
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Składniki
Całe jajka umieścić w misie miksera i ubić z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodawać zmieszane i przesiane obie mąki z proszkiem i kakao.Na końcu wlewać po łyżce gorącą wodę. Przelać do tortownicy o średnicy 28 cm i piec 30 minut w tem. 175 stopni. Po przestygnięciu biszkopt przeciąć na dwa blaty i nasączyć.
Galaretkę i żelatynę zalać w miseczce szklanką wody i dokładnie rozmieszać. Odstawić by przestygła. Mocno schłodzoną śmietanę 36% ubić z cukrem. Kiedy zgęstnieje, dodawać po łyżce śmietanę 18% i wolno wlewać przestygniętą galaretkę. Połową bitej śmietany przełożyć biszkopty a resztę rozsmarować na wierzchu. Wstawić do lodówki na 1-2 godzin Kakao zmieszać z cynamonem i przesiać na górę ciasta.