Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bita śmietana w tym cieście świetnie komponuje się z odrobiną cynamonu. Polecam.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4174
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 214
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 738
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3584
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 739
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4174
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 214
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 738
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3584
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 739
Składniki
Całe jajka umieścić w misie miksera i ubić z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodawać zmieszane i przesiane obie mąki z proszkiem i kakao.Na końcu wlewać po łyżce gorącą wodę. Przelać do tortownicy o średnicy 28 cm i piec 30 minut w tem. 175 stopni. Po przestygnięciu biszkopt przeciąć na dwa blaty i nasączyć.
Galaretkę i żelatynę zalać w miseczce szklanką wody i dokładnie rozmieszać. Odstawić by przestygła. Mocno schłodzoną śmietanę 36% ubić z cukrem. Kiedy zgęstnieje, dodawać po łyżce śmietanę 18% i wolno wlewać przestygniętą galaretkę. Połową bitej śmietany przełożyć biszkopty a resztę rozsmarować na wierzchu. Wstawić do lodówki na 1-2 godzin Kakao zmieszać z cynamonem i przesiać na górę ciasta.