Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bita śmietana w tym cieście świetnie komponuje się z odrobiną cynamonu. Polecam.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8651
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8651
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Składniki
Całe jajka umieścić w misie miksera i ubić z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodawać zmieszane i przesiane obie mąki z proszkiem i kakao.Na końcu wlewać po łyżce gorącą wodę. Przelać do tortownicy o średnicy 28 cm i piec 30 minut w tem. 175 stopni. Po przestygnięciu biszkopt przeciąć na dwa blaty i nasączyć.
Galaretkę i żelatynę zalać w miseczce szklanką wody i dokładnie rozmieszać. Odstawić by przestygła. Mocno schłodzoną śmietanę 36% ubić z cukrem. Kiedy zgęstnieje, dodawać po łyżce śmietanę 18% i wolno wlewać przestygniętą galaretkę. Połową bitej śmietany przełożyć biszkopty a resztę rozsmarować na wierzchu. Wstawić do lodówki na 1-2 godzin Kakao zmieszać z cynamonem i przesiać na górę ciasta.