Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne szczególnie na drugi dzień
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 163
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1258
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 230
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 163
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1258
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 230
Składniki
Białka ubić z cukrem. Dodawać po jednym żółtku i dalej ubijać. Dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Upiec biszkopt.
Szklankę mleka zagotować z cukrem. W drugiej szklance mleka rozmieszać budyń i mąkę i wlać do gotującego się mleka i ugotować budyń. Wystudzić.
Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu. Jabłka zetrzeć na wiórki, odcisnąć sok. Tężejącą galaretkę dodać do jabłek i wymieszać.
Na patelni rozpuścić trochę margaryny, dodać cukier i wiórki. Mieszać aż wiórki się zarumienią. Wystudzić.
Budyń zmiksować z margaryną na jednolitą masę.
Na biszkopt wykładamy połowę masy budyniowej, następnie masę jabłkową. Smarujemy pozostałą masą budyniową i posypujemy wiórkami kokosowymi. Ciasto najlepiej schłodzić w lodówce kilka godzin.