Do góry

Desery Przepis na:

Biszkopt z galaretką

Biszkopt z galaretką

Autor:

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 183

Dodano:

Odsłon: 3371

Trochę pracochłonne ale pyszne

Składniki

  • Składniki na biszkopt:
  • 6 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Dodatkowo:
  • 3 małe śmietany 36%
  • 3 galaretki truskawkowe
  • 2 śmietan- fixy
  • Puszka brzoskwiń
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Biszkopt z galaretką

Przygotowanie

  1. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i żółtka i dalej miksować. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do piany ubitej z cukrem i żółtkami, delikatnie wymieszać. Upiec biszkopt. Po wystudzeniu przekroić na dwie części.

  2. Jedną galaretkę rozpuścić. Ubić śmietanę ze śmietan-fixem. Gdy galaretką zacznie tężeć dodać do ubitej śmietany i zmiksować. Schłodzić chwilę w lodówce. Następnie większą część masy rozsmarować na biszkopcie i przykryć drugą połową. Na wierzchu rozsmarowujemy resztę masy.

  3. Dwie galaretki rozpuścić. Na masę wyłożyć brzoskwinie z puszki pokrojone w kostkę. Zalać tężejącą galaretką. Schłodzić w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń