Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1733
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1531
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1493
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1791
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1733
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1531
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1493
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1791
Składniki
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i żółtka i dalej miksować. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do piany ubitej z cukrem i żółtkami, delikatnie wymieszać. Upiec biszkopt. Po wystudzeniu przekroić na dwie części.
Jedną galaretkę rozpuścić. Ubić śmietanę ze śmietan-fixem. Gdy galaretką zacznie tężeć dodać do ubitej śmietany i zmiksować. Schłodzić chwilę w lodówce. Następnie większą część masy rozsmarować na biszkopcie i przykryć drugą połową. Na wierzchu rozsmarowujemy resztę masy.
Dwie galaretki rozpuścić. Na masę wyłożyć brzoskwinie z puszki pokrojone w kostkę. Zalać tężejącą galaretką. Schłodzić w lodówce.