Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super łatwy i szybki przepis na biszkopt z jabłkami.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13241
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1505
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14556
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6001
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13241
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1505
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14556
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6001
Składniki
Obrane jabłka pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, następnie pokroić na mniejsze kawałki i skropić sokiem z cytryny.
Żółtka oddzielić od białek. Masło utrzeć, dodając stopniowo cukier i żółtka. Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę.
Do utartego z cukrem i żółtkami masła dodać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszać wszystkie składniki. Formę do pieczenia wyłożyć papierem i przełożyć do niej ciasto. Na wierzchu ciasta poukładać kawałki jabłek - piec około 1 godzinę w 180 stopniach lub do 'suchego patyczka'. Upieczony biszkopt z jabłkami wystudzić, posypać z wierzchu cukrem pudrem wymieszanym ze szczyptą cynamonu. Miłego gotowania!