Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak w kilka chwil przygotować pyszny deser, który oczaruje wszystkich? Mamy dla was świetny przepis na efektowne ciasto z kawałkami jabłek. Przygotujesz je błyskawicznie i bez żadnego problemu. Wystarczy zmieszać ze sobą składniki i gotowe.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 209
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 88
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 209
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 88
Składniki
Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier, cukier waniliowy i miksujemy. Następnie wsypujemy mąkę oraz proszek do pieczenia. Składniki ponownie łączymy przy użyciu miksera.
Ciasto przelewamy do tortownicy (24 cm średnicy) wyścielonej papierem do pieczenia. Na górze ciasta układamy ćwiartki jabłek.
Biszkopt z jabłkami pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 30 minut (do suchego patyczka).
Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.