Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt z 4 jaj to podstawa wielu ciast z rozmaitymi kremami, owocami i galaretkami. Uniwersalny przepis warto mieć zawsze przy sobie!
Tortownica o średnicy 24 cm
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 25
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 104
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 694
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 71
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 25
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 104
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 694
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 71
Składniki
Na początek oddziel białka od żółtek i ubij je wraz z solą na sztywną pianę. Miksując dalej dodawaj stopniowo cukier. Piana powinna zrobić się gęsta i błyszcząca. Wtedy dodawaj po jednym żółtku, miksując na mniejszych obrotach.
Mąkę pszenną i ziemniaczaną przesiej wraz z proszkiem do pieczenia. Wmieszaj delikatnie w przygotowaną masę i zamieszaj szpatułką, aby połączyć składniki.
Przygotuj tortownicę o wymiarze 24 centymetry. Rozmiar zależy od liczby blatów, czyli preferowanej wysokości. Wyłóż spód papierem do pieczenia.
Gotową masę przelej do tortownicy. Piecz około 30-40 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza z grzaniem góra i dół.