Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomity przepis na biszkopt bez dodatku proszku do pieczenia. Ciasto jest puszyste i nie opada. Zobaczcie jak łatwo je przygotować.
Tortownica o średnicy 24 cm
Mocno czekoladowe brownie z przyprawami do piernika i z suszoną śliwką.
Odsłon: 69
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 74
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 131
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 123
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 233
Mocno czekoladowe brownie z przyprawami do piernika i z suszoną śliwką.
Odsłon: 69
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 74
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 131
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 123
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 233
Składniki
Białka jajek oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę. Gdy masa będzie gęstnieć dodaj cukier i miksuj do momentu, aż całkowicie się nie rozpuści. Następnie dodawaj po jednym żółtku nie przerywając ubijania. Gdy składniki się połączą wsyp przesiane przez sito mąki i całość delikatnie wymieszaj.
Tortownice natłuść masłem i obsyp mąką lub bułką tartą. Przelej masę i piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C przez około 40 minut, do suchego patyczka.