Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomity przepis na biszkopt bez dodatku proszku do pieczenia. Ciasto jest puszyste i nie opada. Zobaczcie jak łatwo je przygotować.
Tortownica o średnicy 24 cm
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 346
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4921
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 111
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 346
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4921
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 111
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Składniki
Białka jajek oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę. Gdy masa będzie gęstnieć dodaj cukier i miksuj do momentu, aż całkowicie się nie rozpuści. Następnie dodawaj po jednym żółtku nie przerywając ubijania. Gdy składniki się połączą wsyp przesiane przez sito mąki i całość delikatnie wymieszaj.
Tortownice natłuść masłem i obsyp mąką lub bułką tartą. Przelej masę i piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C przez około 40 minut, do suchego patyczka.