Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty i szybki w wykonaniu biszkopt, który zwykle robię z owocami sezonowymi, tym razem z masą makową. Wilgotny i smaczny.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2297
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3342
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1395
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2137
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2297
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3342
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1395
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2137
Składniki
Ubić mikserem jajka z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać olej, śmietanę, amaretto, na koniec dodać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać mikserem na niskich obrotach. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste dodać więcej śmietany.
Wyłożyć większą część ciasta na średnią blachę (ok. 38 x 25 cm). Na ciasto wyłożyć łyżką masę makową, pokryć pozostałą częścią ciasta.
Piec ok. 35-40 min w temp 175 st.