Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty i szybki w wykonaniu biszkopt, który zwykle robię z owocami sezonowymi, tym razem z masą makową. Wilgotny i smaczny.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11449
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1225
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11983
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2150
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11449
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1225
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11983
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2150
Składniki
Ubić mikserem jajka z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać olej, śmietanę, amaretto, na koniec dodać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać mikserem na niskich obrotach. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste dodać więcej śmietany.
Wyłożyć większą część ciasta na średnią blachę (ok. 38 x 25 cm). Na ciasto wyłożyć łyżką masę makową, pokryć pozostałą częścią ciasta.
Piec ok. 35-40 min w temp 175 st.