Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko coś słodkiego.
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 98
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1818
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 200
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6302
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 98
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1818
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 200
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6302
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę i usztywnić cukrem. Dodawać po jednym żółtku i ubijać. Dodać wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać szpatułką . Rozgrzać patelnię z łyżką oleju kokosowego. Na patelnie wylać ciasto. Wyrównać i powciskać wiśnie z kompotu. Przykryć pokrywką. Zmniejszyć ogień do minimum. Ciasto jest gotowe po ok 10-12 min. Powinno stracić surowość i odstawać od brzegów patelni. Zsunąć delikatnie na talerz. Śmietanę zagrzać w rondelku i rozpuścić w niej czekoladę . Dodać szczyptę chilli. Schłodzoną ubić na pianę. Wyłożyć na zimny placek. Wiśnie przełożyć do rondelka. Postawić na gazie i zalać wiśniówką wymieszaną z łyżką mąki kukurydzianej. Mieszać przez chwilę, aż syrop się zagęści. Schłodzić. Zimne wiśnie wyłożyć na wierzch placka. Gotowe. Smacznego.