Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko coś słodkiego.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 56
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 56
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę i usztywnić cukrem. Dodawać po jednym żółtku i ubijać. Dodać wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać szpatułką . Rozgrzać patelnię z łyżką oleju kokosowego. Na patelnie wylać ciasto. Wyrównać i powciskać wiśnie z kompotu. Przykryć pokrywką. Zmniejszyć ogień do minimum. Ciasto jest gotowe po ok 10-12 min. Powinno stracić surowość i odstawać od brzegów patelni. Zsunąć delikatnie na talerz. Śmietanę zagrzać w rondelku i rozpuścić w niej czekoladę . Dodać szczyptę chilli. Schłodzoną ubić na pianę. Wyłożyć na zimny placek. Wiśnie przełożyć do rondelka. Postawić na gazie i zalać wiśniówką wymieszaną z łyżką mąki kukurydzianej. Mieszać przez chwilę, aż syrop się zagęści. Schłodzić. Zimne wiśnie wyłożyć na wierzch placka. Gotowe. Smacznego.