Do góry

Desery Przepis na:

Biszkoptowa szachownica

Biszkoptowa szachownica

Autor:

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 794

Dodano:

Odsłon: 16963

Fajnie wygląda ,dobrze smakuje.

Składniki

  • Biszkopt jasny:budyń śmietankowy bez cukru, 2szt
  • Mąka pszenna, 1łyżka
  • cukier, 1szklanka
  • Jaja, 6szt
  • proszek do pieczenia, 1łyżeczka
  • Biszkopt ciemny:tak jak wyżej zmiana budyniu śmietankowego na czekoladowy
  • Krem:śmietana 30%, 0,8l
  • śmietan fix, 4szt
  • cukier puder, 1łyżka
  • Polewa:czekolada, 1szt
  • mleko, 2łyżki
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Biszkoptowa szachownica

Przygotowanie

  1. Upiec 2 biszkopty(Ja po upieczeniu gorące biszkopty z blaszką rzucam na podłogę z wysokości ok.35cm. Mój sposób na udany biszkopt).Po wystudzeniu ciast każde przekrawam na 6 pasków.Śmietanę ubijam z cukrem i śmietan fix.Na blaszce układam pasek ciemny smaruję śmietaną przyklejam pasek jasny. (3 ciemne, 3 jasne) Wierzch wyrównuje śmietaną. Druga warstwa, gdzie był pasek jasny na dnie daję ciemny Postępuje tak samo.

  2. Wierzch polewam czekoladą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń