Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyk, który nigdy nie wychodzi z mody. Biszkoptowy spód stanowi bazę dla delikatnej bitej śmietany, owoców oraz jadalnych kwiatów.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 63
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 109
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 64
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 126
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 63
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 109
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 64
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 126
Składniki
Przygotowanie spodu do tarty: Do miski wbijamy jajka. Dodajemy sól i cukier. Miksujemy do uzyskania puszystej masy. Dodajemy otartą skórkę z pomarańczy. Wlewamy śmietankę i rozpuszczone masło, krótko miksujemy. Następnie przy pomocy przesiewacza wsypujemy mąkę, skrobię i proszek do pieczenia. Miksujemy na najwolniejszych obrotach do uzyskania jednolitej masy. Pod koniec miksowania wlewamy sok pomarańczowy. Ciasto wylewamy do przygotowanej formy i równo rozprowadzamy. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 160°C na złoty kolor (około 20 minut). Sprawdzamy patyczkiem czy jest upieczone. Odwracam do góry dnem i studzimy na kratce kuchennej. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i pastą waniliową. Ubitą śmietanę przekładamy do worka cukierniczego z ozdobną tylką. Wyciskamy gwiazdki z bitej śmietany. Wierzch posypujemy owocami, listkami mięty oraz jadalnymi kwiatami.