Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo puszyste i niezwykle smaczne ciasto
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19736
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2867
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3944
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 643
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19736
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2867
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3944
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 643
Składniki
Czereśnie opłukać, osuszyć i usunąć z nich pestki. Białka ubić na sztywną pianę. Cały czas ubijając dodawać po łyżce cukier i cukier waniliowy. Następnie dodawać po jednym żółtku. Na samym końcu zmniejszyć obroty miksera i cienką strużką wlewać olej. Wymieszać. Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia. Dodać do masy jajecznej i delikatnie wmieszać za pomocą drewnianej łyżki. Blaszkę o wymiarach 25 cm / 36 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto, wyrównać. Na wierzchu ciasta ułożyć czereśnie. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 50 minut w 170 st C lub do tak zwanego "suchego patyczka". Po upieczeniu ostudzić i posypać wierzch cukrem pudrem.