Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkoptowy przekładaniec z bitą śmietaną i polewą czekoladową. Bita śmietana o smaku orzechowym. Biszkoptowe bardzo miękkie i pyszne.
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1190
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457694
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1444
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2265
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 579
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1190
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457694
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1444
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2265
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 579
Składniki
biszkopt-Żółtka zalewamy octem, potem mieszamy.Białka ubijamy ze szczyptą soli i cukrem. Dodajemy po trochu żółtek i ubijamy. Przesiewamy mąki z proszkiem, budyniem i kakao. Delikatnie mieszamy,dolewając olej. Wykładamy do blachy (30x40),z papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25-30 min.170*. Po upieczeniu, odwracamy, zdejmujemy papier i studzimy. Drugi biszkopt pieczemy identycznie. Jeden wkładamy z powrotem do blaszki, na papier.
krem-Cukierki podgrzewać na wolnym ogniu z 200 ml. śmietanki. Mieszać i nie dopuścić do zagotowania. Po rozpuszczeniu ostudzić i schłodzić w lodówce, na co najmniej 1 godz. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego.Wyjąć z lodówki śmietankę orzechową i resztę śmietanki. Przełożyć do większego naczynia. Dodać cukier puder i zmiksować, dosypując śnieżkę. Miksując porcjami dodawać jogurt a na koniec letnią żelatynę. Z żelatyną długo nie miksować od razu masę wyłożyć na biszkopt. Przykrywamy drugim biszkoptem.
polewa-Czekoladę wraz z masłem rozpuścić nad parą. Polać górę placka. Zaraz posypać w/g upodobania tartymi migdałami.