Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto tortowe, orzeźwiające, bardzo pyszne.
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 219
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 51
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3308
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 219
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 51
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3308
Składniki
biszkopt-Zmiksować masło z cukrem, ok.10-15 min. Miksować dodając po jajku.Przesiać mąkę z proszkiem, wymieszać. Dolać mleko ,olejek i wymieszać. Przelać do blaszki (30x40) wyłożonej papierem. Piec 25-30 min.Odwrócić i zdjąć papier. Ułożyć biszkopt w blaszce z zamkniętymi bokami i wyłożonej wyżej papierem do pieczenia.
krem-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie,schłodzić do letniego. Śmietankę ubić z cukrem, potem z serem. Miksować, dolewając letnią żelatynę. Wyłożyć na biszkopt.Ananasy odsączyć i pokroić. Ułożyć na masie serowej.
galaretka- Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do tężenia.Wylać na ananas i schłodzić.
pianka-Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Ostudzić do tężenia.Około 100 ml. galaretki odlać do buteleczki z dozownikiem. Mleko albo śmietankę,ubić ze śnieżkami,potem resztą tężejącej galaretki. Rozsmarować na zastygłej galaretce z ananasem.
Zostawioną galaretką, polać górę ciasta ''za nitką'' i schłodzić.