Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują wyśmienicie, sprawdziłem.
Miska, waga kuchenna, łyżka stołowa, szklanka ( 250 ml ), nożyk, mikser, patelnia, sitko
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2281
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1400
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 518
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3563
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1245
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2281
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1400
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 518
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3563
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1245
Składniki
Truskawki dokładnie przelej pod bieżącą wodą na cedzaku. Usuń szypułki. Pokrój na mniejsze kawałki.
Całe jajka zmiksuj z cukrem na puszystą pianę. Dodaj twaróg, zmiksuj. Następnie wsypuj stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wlewaj mleko, zmiksuj ponownie na jednolitą masę.
Gotowe ciasto wlewaj dużą łyżką na rozgrzany olej na patelni. Na każdy placuszek poukładaj po kilka kawałków truskawek, lekko dociśnij palcami, aby się zanurzyły w cieście.
Po nałożeniu owoców na placuszki możesz owoce trochę posmarować ciastem, aby się truskawki nie przypalały podczas smażenia ( będą wtedy w środku ciasta ). Możesz także kawałki truskawek wrzucić do ciasta i delikatnie zamieszać. Smaż z obu stron na złoty kolor.
Usmażone poukładaj na bibułę , aby odciekły z nadmiaru oleju. Gdy są jeszcze ciepłe posyp je cukrem pudrem wymieszanym z wanilią . Podawaj od razu gdy są jeszcze ciepłe z gorącą herbatą z cytryną .
Życzę smacznego !