Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują wyśmienicie, sprawdziłem.
Miska, waga kuchenna, łyżka stołowa, szklanka ( 250 ml ), nożyk, mikser, patelnia, sitko
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 4937
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 108
Polecam.
Odsłon: 640
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 4937
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 108
Polecam.
Odsłon: 640
Składniki
Truskawki dokładnie przelej pod bieżącą wodą na cedzaku. Usuń szypułki. Pokrój na mniejsze kawałki.
Całe jajka zmiksuj z cukrem na puszystą pianę. Dodaj twaróg, zmiksuj. Następnie wsypuj stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wlewaj mleko, zmiksuj ponownie na jednolitą masę.
Gotowe ciasto wlewaj dużą łyżką na rozgrzany olej na patelni. Na każdy placuszek poukładaj po kilka kawałków truskawek, lekko dociśnij palcami, aby się zanurzyły w cieście.
Po nałożeniu owoców na placuszki możesz owoce trochę posmarować ciastem, aby się truskawki nie przypalały podczas smażenia ( będą wtedy w środku ciasta ). Możesz także kawałki truskawek wrzucić do ciasta i delikatnie zamieszać. Smaż z obu stron na złoty kolor.
Usmażone poukładaj na bibułę , aby odciekły z nadmiaru oleju. Gdy są jeszcze ciepłe posyp je cukrem pudrem wymieszanym z wanilią . Podawaj od razu gdy są jeszcze ciepłe z gorącą herbatą z cytryną .
Życzę smacznego !