Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie zna bloku :)? Chyba nikt. My go uwielbiamy. A z tego przepisu jest po prostu idealany, przepyszny, mniamniusi :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16860
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 102
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 323
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 846
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23972
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16860
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 102
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 323
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 846
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23972
Składniki
W garnku na średnim ogniu rozpuszczamy masło, wodę, cukier i kakao. Doprowadzamy do wżenia. Następnie energicznie mieszając ( szczerze my już na tym etapie używamy miksera) dodajemy mleko i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Zdejmujemy z ognia i opcjonalnie dodajemy pokruszone herbatniki. Przekładamy do ulubionej brytfanki i najlepiej na kilka godzin włożyć do lodówki.