Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie zna bloku :)? Chyba nikt. My go uwielbiamy. A z tego przepisu jest po prostu idealany, przepyszny, mniamniusi :)
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 284
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 104
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 73
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 284
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 104
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 73
Składniki
W garnku na średnim ogniu rozpuszczamy masło, wodę, cukier i kakao. Doprowadzamy do wżenia. Następnie energicznie mieszając ( szczerze my już na tym etapie używamy miksera) dodajemy mleko i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Zdejmujemy z ognia i opcjonalnie dodajemy pokruszone herbatniki. Przekładamy do ulubionej brytfanki i najlepiej na kilka godzin włożyć do lodówki.