Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli symbol słusznie minionych czasów ;) Ale smakuje wciąż tak samo świetnie :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13388
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1528
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14733
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6071
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13388
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1528
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14733
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6071
Składniki
Cukier, masło, mleko i 1 łyżkę kakao umieszczam w garnku i rozpuszczam. Następnie odstawiam do przestygnięcia. Mleko w proszku i 2 łyżki kakao mieszam i dodaję powoli do przestudzonej masy, cały czas mieszając. Ciasteczka kruszę, śliwki kroję. Wszystkie dodatki dosypuję do masy i mieszam. Masę przekładam do foremki (22 cm x 11 cm) wyłożonej papierem do pieczenia (jeśli foremka jest silikonowa, wystarczy przesmarować ją odrobiną oleju i nie ma potrzeby wykładania papierem do pieczenia). Masę wyrównuję i wkładam do lodówki na 12 godzin. Blok czekoladowy gotowy. Teraz mogę wyciągnąć go z foremki i kroić w plastry. Smacznego