Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli symbol słusznie minionych czasów ;) Ale smakuje wciąż tak samo świetnie :)
Cukier, masło, mleko i 1 łyżkę kakao umieszczam w garnku i rozpuszczam. Następnie odstawiam do przestygnięcia.
Mleko w proszku i 2 łyżki kakao mieszam i dodaję powoli do przestudzonej masy, cały czas mieszając.
Ciasteczka kruszę, śliwki kroję. Wszystkie dodatki dosypuję do masy i mieszam.
Masę przekładam do foremki (22 cm x 11 cm) wyłożonej papierem do pieczenia (jeśli foremka jest silikonowa, wystarczy przesmarować ją odrobiną oleju i nie ma potrzeby wykładania papierem do pieczenia). Masę wyrównuję i wkładam do lodówki na 12 godzin.
Blok czekoladowy gotowy. Teraz mogę wyciągnąć go z foremki i kroić w plastry. Smacznego
Nie mogłam się powstrzymać, aby nie pochwalić się blokiem czekoladowym z doda...
Odsłon: 7853
Mój blok czekoladowy z piankami okazał się dosyć ciekawy w smaku i intrygują...
Odsłon: 1445
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 34
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 4534
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 44
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 347
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 156
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 34
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 4534
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 44
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 347
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 156
Składniki
Cukier, masło, mleko i 1 łyżkę kakao umieszczam w garnku i rozpuszczam. Następnie odstawiam do przestygnięcia. Mleko w proszku i 2 łyżki kakao mieszam i dodaję powoli do przestudzonej masy, cały czas mieszając. Ciasteczka kruszę, śliwki kroję. Wszystkie dodatki dosypuję do masy i mieszam. Masę przekładam do foremki (22 cm x 11 cm) wyłożonej papierem do pieczenia (jeśli foremka jest silikonowa, wystarczy przesmarować ją odrobiną oleju i nie ma potrzeby wykładania papierem do pieczenia). Masę wyrównuję i wkładam do lodówki na 12 godzin. Blok czekoladowy gotowy. Teraz mogę wyciągnąć go z foremki i kroić w plastry. Smacznego
Przepisy Desery
Desery
Lizaki z ananasa z grilla
Desery
Deserki z truskawkami
Desery
Serowe chrupki - mini pączusie
Desery
Miętusek - orzeźwiające, miętowe ciasto
Lizaki z ananasa z grilla
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 36
Deserki z truskawkami
Dzisiaj dla moich przyjaciół przygotowałam pyszne deserki z truskawkami, ubit...
Odsłon: 123