Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli symbol słusznie minionych czasów ;) Ale smakuje wciąż tak samo świetnie :)
Blok czekoladowy po mojemu to taki miks wszystkiego po troszku,zachęcam do wy...
Odsłon: 14722
Przełom mają i czerwca to idealny moment, aby przygotować kwiaty czarnego bzu...
Odsłon: 3275
Przełom mają i czerwca to idealny moment, aby przygotować kwiaty czarnego bzu...
Odsłon: 3275
Składniki
Cukier, masło, mleko i 1 łyżkę kakao umieszczam w garnku i rozpuszczam. Następnie odstawiam do przestygnięcia. Mleko w proszku i 2 łyżki kakao mieszam i dodaję powoli do przestudzonej masy, cały czas mieszając. Ciasteczka kruszę, śliwki kroję. Wszystkie dodatki dosypuję do masy i mieszam. Masę przekładam do foremki (22 cm x 11 cm) wyłożonej papierem do pieczenia (jeśli foremka jest silikonowa, wystarczy przesmarować ją odrobiną oleju i nie ma potrzeby wykładania papierem do pieczenia). Masę wyrównuję i wkładam do lodówki na 12 godzin. Blok czekoladowy gotowy. Teraz mogę wyciągnąć go z foremki i kroić w plastry. Smacznego
Przepisy Desery
Desery
Ciasto z serem i truskawkami
Desery
Ciasto rabarbarowe z truskawkami
Desery
Szybkie ciasto mieszane kakaowe z rabarbaremn i truskawką i kruszonką
Desery
Ciasto oszczędne
Ciasto z serem i truskawkami
Pyszne i szybkie w wykonaniu ciasto. Można je upiec z różnymi owocami. Dziś w...
Odsłon: 3
Ciasto rabarbarowe z truskawkami
Szukasz pomysłu na coś słodkiego do porannej kawy? Mam dla Ciebie szybki, pro...
Odsłon: 210