Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rarytas z czasów PRL, czyli blok czekoladowy! Czekoladowy pomysł na niedrogi deser, który towarzyszył nam podczas zabaw w dzieciństwie. Zajadaliśmy się nim na trzepaku, czy grając w kapsle, cali umorusani w czekoladzie, ale nikogo to nie obchodziło, bo liczyła się tylko zabawa! Niech ci ten deser przypomni smak dzieciństwa i pełnej uciechy zabawy.
mały garnuszek, miseczka, łyżka
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 124
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 299
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 20533
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 124
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 299
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 20533
Składniki
Mleko, cukier, masło i kakao podgrzewać w garnuszku do połączenia się składników.
Ściągnąć z ognia i dodać mleko w proszku, mieszać intensywnie do uzyskania jednolitej masy.
Na koniec dodać część pokruszonych herbatników, bakalie i czekoladę.
Masę przełożyć do wyłożonej papierem formy (np.: 24x24 cm) i powtykać w nią kawałki pozostałych herbatników, chłodzić w lodówce co najmniej 4 godziny.