Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rarytas z czasów PRL, czyli blok czekoladowy! Czekoladowy pomysł na niedrogi deser, który towarzyszył nam podczas zabaw w dzieciństwie. Zajadaliśmy się nim na trzepaku, czy grając w kapsle, cali umorusani w czekoladzie, ale nikogo to nie obchodziło, bo liczyła się tylko zabawa! Niech ci ten deser przypomni smak dzieciństwa i pełnej uciechy zabawy.
mały garnuszek, miseczka, łyżka
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 243
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1459
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8923
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 243
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1459
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8923
Składniki
Mleko, cukier, masło i kakao podgrzewać w garnuszku do połączenia się składników.
Ściągnąć z ognia i dodać mleko w proszku, mieszać intensywnie do uzyskania jednolitej masy.
Na koniec dodać część pokruszonych herbatników, bakalie i czekoladę.
Masę przełożyć do wyłożonej papierem formy (np.: 24x24 cm) i powtykać w nią kawałki pozostałych herbatników, chłodzić w lodówce co najmniej 4 godziny.