Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na to ciasto wystarczą praktycznie dwa składniki :) Jest szybkie, jest pyszne i doskonałe w przypadku niespodzianych gości :)
Do zrobienia tego ciasta wystarczą dwa składniki, jeśli mamy jabłka w słoiku. Jeśli nie możemy je spokojnie zastąpić świeżymi jabłkami. Wystarczy je obrać, zetrzeć na tarce i odcisnąć z nadmiaru soku. Możemy też dodać do jabłek cynamon i trochę cukru.
Szarlotkę najlepiej zrobić w formie do tarty, ale mnie w tym celu bardzo dobrze służy przykrywka od naczynia żaroodpornego. Formę trzeba delikatnie posmarować tłuszczem i wyłożyć ciastem francuskim. Ciasto trzeba nakłuć widelcem.
Na ciasto wykładamy jabłka.
Resztę ciasta, które zostało kroimy w paski i układamy na jabłkach w kratownicę.
Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy, aż góra się zarumieni. U mnie to około 25 minut. Ciasto możemy jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno, w obu przypadkach smakuje wyśmienicie.
Smacznego!
chrupiące, pysznie aromatyczne danie, szybkie w przygotowaniu, a jeszcze szyb...
Odsłon: 33252
Przepis dnia
Rekomendacja do dzisiejszego przepisu: Zrób z podwójnej porcji! Nie mogłam si...
Odsłon: 11496
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 217
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 44
Kruche, delikatne ciasteczka maślane. Żeby je wyczarować wystarczy masło, mą...
Odsłon: 422
Przepis dnia
Rekomendacja do dzisiejszego przepisu: Zrób z podwójnej porcji! Nie mogłam si...
Odsłon: 11496
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 217
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 44
Kruche, delikatne ciasteczka maślane. Żeby je wyczarować wystarczy masło, mą...
Odsłon: 422
Składniki
Do zrobienia tego ciasta wystarczą dwa składniki, jeśli mamy jabłka w słoiku. Jeśli nie możemy je spokojnie zastąpić świeżymi jabłkami. Wystarczy je obrać, zetrzeć na tarce i odcisnąć z nadmiaru soku. Możemy też dodać do jabłek cynamon i trochę cukru. Szarlotkę najlepiej zrobić w formie do tarty, ale mnie w tym celu bardzo dobrze służy przykrywka od naczynia żaroodpornego. Formę trzeba delikatnie posmarować tłuszczem i wyłożyć ciastem francuskim. Ciasto trzeba nakłuć widelcem.
Na ciasto wykładamy jabłka.
Resztę ciasta, które zostało kroimy w paski i układamy na jabłkach w kratownicę.
Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy, aż góra się zarumieni. U mnie to około 25 minut. Ciasto możemy jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno, w obu przypadkach smakuje wyśmienicie. Smacznego!
Przepisy Desery
Desery
Deser „Czarna jagoda”
Desery
Ciasto z patelni
Desery
Wafle z kajmakiem - błyskawiczny deser
Desery
MLECZNE CIASTO Z MALINAMI ( EKSPRESOWE )
Deser „Czarna jagoda”
Dzisiaj następny łatwy przepis na bardzo smaczny deser na zimno, do pucharków...
Odsłon: 31
Ciasto z patelni
Przepis na to ciasto podpatrzyłam na jednym z blogów. Zaciekawił mnie i po pr...
Odsłon: 646