Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny kawowy deser w prostszej wersji bez dodatku jajek.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 18596
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8827
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 680
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8384
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 18596
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8827
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 680
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8384
Składniki
Blaszka 22x22 Zimną śmietankę i mascarpone ubij z cukrami na sztywną masę. Zimną kawę przelej do naczynia dużego na tyle żeby swobodnie moczyć w nim biszkopty. Biszkopty namaczaj bardzo krótko w kawie z dwóch stron. * Uwaga: biszkopty namaczaj bardzo krótko w kawie ponieważ błyskawicznie chłoną płyn i wystarczy im dosłownie muśnięcie kawy. Namoczone biszkopty układaj na dnie blaszki. Na warstwie biszkoptów rozsmaruj połowę masy śmietanowej. Następnie ułóż kolejną warstwę biszkoptów namoczonych w kawie. Na wierzchu rozsmaruj drugą część masy. Gotowe ciasto przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na min. kilka godzin a najlepiej na całą noc. Przed podaniem wierzch ciasta posyp obficie kakao, smacznego!