Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny deser, pyszny dodatek do kawy lub herbaty.
Przepis dnia
Prawdziwy hit na słodkim stole! Mini serniczki na patyku oblane czekoladą, ud...
Odsłon: 2457
Przepyszna tradycyjna szarlotka przepis pochodzi ze starego babcinego zeszytu .
Odsłon: 290
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 1536
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 341
Przepis dnia
Dzisiaj czas na lekki deser w stylu włoskim. Przepyszny krem na bazie mascarp...
Odsłon: 2278
Delikatna młoda kapusta zasmażana na maśle z dodatkiem koperku. Odpowiednia...
Odsłon: 155
Są różne warianty przyrządzenia młodej kapusty zasmażanej. Jedni robią tradyc...
Odsłon: 258
Przepyszna tradycyjna szarlotka przepis pochodzi ze starego babcinego zeszytu .
Odsłon: 290
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 1536
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 341
Przepis dnia
Dzisiaj czas na lekki deser w stylu włoskim. Przepyszny krem na bazie mascarp...
Odsłon: 2278
Delikatna młoda kapusta zasmażana na maśle z dodatkiem koperku. Odpowiednia...
Odsłon: 155
Są różne warianty przyrządzenia młodej kapusty zasmażanej. Jedni robią tradyc...
Odsłon: 258
Składniki
Do miski wsypać mąkę pszenną, kokosową, kukurydzianą i proszek do pieczenia, wymieszać. Dodać masło, margarynę, cukier puder żółtka i śmietanę. Posiekać nożem, połączyć składniki i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię, odłożyć do lodówki na pół godziny.
Foremki z pomocą pędzelka posmarować rozpuszczonym masłem. Następnie ciasto rozwałkować na grubość 4-5 mm i wylepić foremki. Nakłuć widelcem, ułożyć na blaszce, włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor.
Borówki wsypać do rondla, dodać cukier, 2 łyżki wody, rozgotować, przetrzeć przez sito. Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach gorącej wody. Ser biały zmiksować z cukrem waniliowym. Dodać serek homogenizowany, przecier z borówek i płynną żelatynę, powtórnie zmiksować. Masę serową przełożyć do rękawa cukierniczego i napełnić upieczone, zimne babeczki. Ozdobić według własnego uznania, schłodzić.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto Werona
Desery
Deser chia z mango
Desery
Ciasto z rabarbarem i bezą
Desery
Uśmiech Karczmarki
Ciasto Werona
Ciasto Werona to niesamowite połączenie ciasta czekoladowego, masy serowej i...
Odsłon: 291
Deser chia z mango
Pomysł na prosty, a zarazem zdrowy deser z nasionami chia i mango. Najlepiej...
Odsłon: 85