Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Borówkowy budyniowiec to połączenie sera i słodkiego budyniu waniliowego. Smak przełamują pyszne owoce.
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 58
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 219
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 86
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 192
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 123
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 58
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 219
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 86
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 192
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 123
Składniki
Przygotuj budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu, stosując połowę mleka, która jest zalecana na opakowaniu. W trakcie gotowania mleka dodaj też cukier. Energicznie mieszaj go w trakcie, aby się nie przypalił. Odstaw do wystudzenia.
Jajka ubij z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Kiedy masa zrobi się jasna i puszysta, dodaj ją do zmielonego sera. Miksuj jeszcze przez chwilę. Dodaj łyżkę budyniu w proszku, a następnie mieszając masę (najlepiej mikserem), dodawaj po łyżce ugotowanego budyniu.
Umyj, oczyść i osusz borówki. Wrzuć je do masy, delikatnie zamieszaj.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Włóż ciasto, a po 10 minutach zmniejsz temperaturę do 160 stopni. Piecz około 90 minut, a kiedy wierzch zacznie się przypiekać, przykryj folią aluminiową.