Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Borówkowy budyniowiec to połączenie sera i słodkiego budyniu waniliowego. Smak przełamują pyszne owoce.
Apetyczne pistacjowe sztabki zainspirowane słodkościami z kuchni bliskowschod...
Odsłon: 848
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5702
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 2435
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33916
Apetyczne pistacjowe sztabki zainspirowane słodkościami z kuchni bliskowschod...
Odsłon: 848
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5702
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 2435
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33916
Składniki
Przygotuj budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu, stosując połowę mleka, która jest zalecana na opakowaniu. W trakcie gotowania mleka dodaj też cukier. Energicznie mieszaj go w trakcie, aby się nie przypalił. Odstaw do wystudzenia.
Jajka ubij z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Kiedy masa zrobi się jasna i puszysta, dodaj ją do zmielonego sera. Miksuj jeszcze przez chwilę. Dodaj łyżkę budyniu w proszku, a następnie mieszając masę (najlepiej mikserem), dodawaj po łyżce ugotowanego budyniu.
Umyj, oczyść i osusz borówki. Wrzuć je do masy, delikatnie zamieszaj.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Włóż ciasto, a po 10 minutach zmniejsz temperaturę do 160 stopni. Piecz około 90 minut, a kiedy wierzch zacznie się przypiekać, przykryj folią aluminiową.