Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Borówkowy budyniowiec to połączenie sera i słodkiego budyniu waniliowego. Smak przełamują pyszne owoce.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 493
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16733
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 422
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 493
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16733
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 422
Składniki
Przygotuj budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu, stosując połowę mleka, która jest zalecana na opakowaniu. W trakcie gotowania mleka dodaj też cukier. Energicznie mieszaj go w trakcie, aby się nie przypalił. Odstaw do wystudzenia.
Jajka ubij z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Kiedy masa zrobi się jasna i puszysta, dodaj ją do zmielonego sera. Miksuj jeszcze przez chwilę. Dodaj łyżkę budyniu w proszku, a następnie mieszając masę (najlepiej mikserem), dodawaj po łyżce ugotowanego budyniu.
Umyj, oczyść i osusz borówki. Wrzuć je do masy, delikatnie zamieszaj.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Włóż ciasto, a po 10 minutach zmniejsz temperaturę do 160 stopni. Piecz około 90 minut, a kiedy wierzch zacznie się przypiekać, przykryj folią aluminiową.