Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste do zrobienia ciasto kokosowe na herbatnikach kakaowych, z czekoladą na wierzchu.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1039
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1039
Składniki
Małą foremkę o wymiarach ok.11x19cm wyłożyłam folią spożywczą. Na dnie ułożyłam obok siebie połowę herbatników. Zimne mleko przelałam do rondla. Wsypałam cukier zwykły i waniliowy i razem zagotowałam. Do gotującego się mleka wsypałam wiórki kokosowe i gotowałam razem ok. 15 minut. Całe mleko powinno zostać wchłonięte przez wiórki. Gdy tak się stało do masy kokosowej dodałam masło i mieszałam do momentu, aż się całkowicie rozpuściło i połączyło z wiórkami. Masę odstawiłam do przestygnięcia, a następnie wyłożyłam na herbatniki. Na wierzchu ułożyłam resztę herbatników. Gdy ciasto przestygło, przygotowałam polewę. Smietanę podgrzałam i wrzuciłam do niej połamaną czekoladę gorzką i mleczną. Odczekałam chwilę i wymieszałam do uzyskania jednolitej polewy. Polewą posmarowałam ciasto. Ciasto chłodziłam przez całą noc w lodówce. Ja zrobiłam ciasto w małej wersji. Aby uzyskać ciasto standardowych wymiarów, należy składniki podwoić.