Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coraz częściej przekonuję się, że produkty dostępne w sklepie nie muszą być lepsze niż te przygotowane w domu. Stąd pomysł na bounty
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231937
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5043
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231937
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5043
Składniki
Do rondelka wkładamy margarynę i wlewamy śmietanę. Stawiamy na małym ogniu i ciągle mieszamy, aż margaryna się rozpuści.
Do miski wsypujemy wiórki kokosowe, cukier puder, cukier wanilinowy i mieszamy wszystko. Dolewamy rum, kilka kropel olejku śmietankowego i rozpuszczone masło ze śmietaną. Wszystko dokładnie mieszamy i wstawiamy na około godzinę do lodówki.
Po tym czasie z masy wiórkowej formujemy kulki lub podłużne batoniki.
W kąpieli wodnej rozpuszczamy obie tabliczki czekolady, tak aby powstała gładka polewa. Lekko ją studzimy.
Kulki z wiórków kokosowych obtaczamy w czekoladzie i układamy je na tacy (dobrze, aby była ona wyłożona papierem do pieczenia, bo kulki łatwiej się odkleją). Odstawiamy powstałe słodycze w chłodne miejsce, aby polewa zastygła.