Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, bardzo czekoladowe i zawsze wychodzi.
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 212
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 715
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 898
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 212
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 715
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 898
Składniki
Czekoladę z masłem rozpuścić (najlepiej na parze, by uniknąć przypalenia). Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, nadal miksując dodać żółtka, a następnie wlać lekko przestudzoną czekoladę z masłem. Dodać mąkę i dokładnie, ale delikatnie wymieszać (mikser najlepiej ustawić na najniższe obroty). Wstawić na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 200 °C. Do dekoracji rozpuściłam białą czekoladę z mlekiem i posypałam posypką dekoracyjną. Ciasto najlepiej pokroić na małe kawałki, ponieważ jest bardzo sycące.