Do góry

Desery Przepis na:

Brownie

Brownie

Autor:

Przepisów i artykułów: 40 Ocena: 1037

Dodano:

Odsłon: 6883

Pyszne, bardzo czekoladowe i zawsze wychodzi.

Składniki

  • czekolada 200 g (2 tabliczki, u mnie była jedna gorzka i jedna mleczna)
  • masło 200 g
  • mąka pszenna 100 g
  • cukier 200 g
  • jajka 6 sztuk
  • DO DEKORACJI:
  • czekolada biała 100 g
  • mleko 4 łyżki
  • posypka dekoracyjna
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Czekoladę z masłem rozpuścić (najlepiej na parze, by uniknąć przypalenia). Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, nadal miksując dodać żółtka, a następnie wlać lekko przestudzoną czekoladę z masłem. Dodać mąkę i dokładnie, ale delikatnie wymieszać (mikser najlepiej ustawić na najniższe obroty). Wstawić na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 200 °C. Do dekoracji rozpuściłam białą czekoladę z mlekiem i posypałam posypką dekoracyjną. Ciasto najlepiej pokroić na małe kawałki, ponieważ jest bardzo sycące.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 06 czerwca 2013 oj muszę zonkę namówić na to ciacho,pysznie wygląda:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 05 czerwca 2013 Chodzi za mną jakieś smaczne, wilgotne brownie, jako przeciwwaga do kruchych ciastek. Tylko napisz proszę jakiej blaszki użyłaś (wymiary)? Wiem, ze brownie wychodzi niskie, ale nie chciałabym by było zbyt niskie ;) Odpowiedzi: 2 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń