Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, bardzo czekoladowe i zawsze wychodzi.
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 56
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 56
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
Czekoladę z masłem rozpuścić (najlepiej na parze, by uniknąć przypalenia). Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, nadal miksując dodać żółtka, a następnie wlać lekko przestudzoną czekoladę z masłem. Dodać mąkę i dokładnie, ale delikatnie wymieszać (mikser najlepiej ustawić na najniższe obroty). Wstawić na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 200 °C. Do dekoracji rozpuściłam białą czekoladę z mlekiem i posypałam posypką dekoracyjną. Ciasto najlepiej pokroić na małe kawałki, ponieważ jest bardzo sycące.