Do góry

Desery Przepis na:

Brownie z batatów

Przepis dnia 2020-04-02
Brownie z batatów

Autor:

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 182

Dodano:

Odsłon: 1040

Mocno czekoladowe ciasto, idealne dla każdego łasucha

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Brownie z batatów

Przygotowanie

  1. Bataty ugotować, odcedzić i zblendować na jednolitą masę. Dodać daktyle i połowę migdałów. Jeszcze raz zblendować całość. Dodać proszek do pieczenia, kawę, kakao, cukier wanilinowy, oliwę oraz pozostałą część migdałów (pokrojoną na małe kawałki). Wymieszać i przelać do formy.

  2. Ciasto piec 30-40 minut w temperaturze 200 stopni (pieczenie góra-dół).

  3. Czekoladę rozpuścić i polać ciasto po wyjęciu z piekarnika.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń