Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 217
Dodano: 30.03.2020
Odsłon: 1141
3-4 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Bataty ugotować, odcedzić i zblendować na jednolitą masę. Dodać daktyle i połowę migdałów. Jeszcze raz zblendować całość. Dodać proszek do pieczenia, kawę, kakao, cukier wanilinowy, oliwę oraz pozostałą część migdałów (pokrojoną na małe kawałki). Wymieszać i przelać do formy.
Ciasto piec 30-40 minut w temperaturze 200 stopni (pieczenie góra-dół).
Czekoladę rozpuścić i polać ciasto po wyjęciu z piekarnika.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 31 marca 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszotka:)1 Kto głosował? | Odpowiedz