Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe ciasto, idealne dla każdego łasucha
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1592
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 974
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1592
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 974
Składniki
Bataty ugotować, odcedzić i zblendować na jednolitą masę. Dodać daktyle i połowę migdałów. Jeszcze raz zblendować całość. Dodać proszek do pieczenia, kawę, kakao, cukier wanilinowy, oliwę oraz pozostałą część migdałów (pokrojoną na małe kawałki). Wymieszać i przelać do formy.
Ciasto piec 30-40 minut w temperaturze 200 stopni (pieczenie góra-dół).
Czekoladę rozpuścić i polać ciasto po wyjęciu z piekarnika.