Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe ciasto, idealne dla każdego łasucha
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2662
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2947
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2662
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2947
Składniki
Bataty ugotować, odcedzić i zblendować na jednolitą masę. Dodać daktyle i połowę migdałów. Jeszcze raz zblendować całość. Dodać proszek do pieczenia, kawę, kakao, cukier wanilinowy, oliwę oraz pozostałą część migdałów (pokrojoną na małe kawałki). Wymieszać i przelać do formy.
Ciasto piec 30-40 minut w temperaturze 200 stopni (pieczenie góra-dół).
Czekoladę rozpuścić i polać ciasto po wyjęciu z piekarnika.