Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe ciasto, idealne dla każdego łasucha
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14573
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19639
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14573
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19639
Składniki
Bataty ugotować, odcedzić i zblendować na jednolitą masę. Dodać daktyle i połowę migdałów. Jeszcze raz zblendować całość. Dodać proszek do pieczenia, kawę, kakao, cukier wanilinowy, oliwę oraz pozostałą część migdałów (pokrojoną na małe kawałki). Wymieszać i przelać do formy.
Ciasto piec 30-40 minut w temperaturze 200 stopni (pieczenie góra-dół).
Czekoladę rozpuścić i polać ciasto po wyjęciu z piekarnika.