Do góry

Desery Przepis na:

Brownie z malinami

Przepis dnia 2014-09-08
Brownie z malinami

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 1837

Dodano:

Odsłon: 16120

Bardzo proste i szybkie ciasto które najlepiej zrobić dzień wcześniej przed podaniem bo najlepiej smakuje mocno schłodzone.

Składniki

  • 30 dag gorzkiej czekolady (3 tabliczki)
  • 20 dag masła
  • 25 dag cukru
  • 4 jajka
  • 14 dag mąki
  • 5 dag kakao
  • 20 dag malin
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Czekoladę łamiemy na kawałki, przekładamy do garnka i dodajemy pokrojone masło i cukier. Podgrzewamy do rozpuszczenia i połączenia składników.
    Zdejmujemy garnek z palnika i dodajemy po jednym jajku ciągle mieszając. Dodajemy mąkę i kakao, dokładnie mieszamy. Dodajemy połowę malin i bardzo delikatnie mieszamy.
    Foremkę o wymiarach 20x30 cm wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do niej masę. Na wierzchu układamy pozostałe maliny. Pieczemy 30 min w temperaturze 170 st. C. Wyjmujemy z piekarnika, studzimy i schładzamy w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Iwa 24 stycznia 2015 ciasto czym bardziej "zakalcowate" z wyglądu tym lepsze i zbliżone do oryginalnego amerykańskiego ciasta. To wygląda super, gratuluję.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

villass 02 września 2014 wygląda ....
ciasto dość " zabite" , mokre jak zakalec, możesz to wyjaśnić oldfork ?
czy ono nie jest za " ciężkie " ??
Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń