Do góry

Desery Przepis na:

Brownie z migdałami

Brownie z migdałami

Autor:

Przepisów i artykułów: 104 Ocena: 1385

Dodano:

Odsłon: 227

Bardzo łatwe i szybkie ciasto o mega czekoladowym smaku. Przepyszne :)

Składniki

  • 100 g ciemnej czekolady
  • 100 g mlecznej czekolady
  • 150 g masła
  • 5 jajek
  • 5 łyżek cukru
  • 4 łyżki mąki
  • 4 garście płatków migdałowych
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Brownie z migdałami

Przygotowanie

  1. Czekolady i masło rozpuszczam w kąpieli wodnej i odstawiam do przestygnięcia.
    Całe jajka ubijam z cukrem na gęstą, puszystą pianę. Do ubitych jajek wlewam powoli rozpuszczoną czekoladę z masłem, cały czas miksuję. Na koniec dodaję mąkę i płatki migdałów i delikatnie mieszam ciasto łopatką.
    Ciasto wylewam do blaszki (25 x 20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 13 minut.
    Brownie jest pyszne i na ciepło i na zimno.
    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 31 lipca Fajne ciacho z tym dodatkiem migdałów :) Takie w sam raz kilka kawałków do ręki i wymarsz na ... działkę, by trochę poszaleć ;p Odpowiedzi: 6 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń