Do góry

Desery Przepis na:

Brzoskwiniowa krówka

Brzoskwiniowa krówka

Autor:

Przepisów i artykułów: 596 Ocena: 5507

Dodano:

Odsłon: 16349

Ciasto bez pieczenia, wymaga mało pracy, tylko trzeba schować do lodówki na co najmniej 2 godziny, mi niestety się nie udało, ciasto stanowiło nieodpartą pokusę dla moich łasuchów.

Składniki

  • Blaszka 24cm x 35 cm
  • 3 szk. mleka
  • Puszka brzoskwiń
  • Opakowanie herbatników duże
  • 2 żółtka
  • Niepełna szk. cukru
  • 10 łyżek mąki pszennej
  • Kostka margaryny
  • 1 śnieżka
  • 500ml śmietany 30 %
  • 3 łyżki cukru pudru
  • Płatki migdałowe
  • Masa kajmakowa
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. 2 szk. mleka gotujemy.

  2. 2. W pozostałym mleku rozrabiamy mąkę z cukrem.

  3. 3. Wlewamy do gotującego się mleka, mieszając aż zrobi się gęsty.

  4. 4. Margarynę ucieramy mikserem.

  5. 5. Dodajemy żółtka.

  6. 6. Następnie stopniowo dodajemy ostudzony budyń.

  7. 7. Na dnie blaszki układamy namoczone w mleku herbatniki.

  8. 8. Wykładamy masę budyniową.

  9. 9. Układamy brzoskwinie.

  10. 10. Drugą warstwę herbatników.

  11. 11. Smarujemy masą kajmakową.

  12. 12. Trzecią warstwę herbatników.

  13. 13. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem.

  14. 14. Dodajemy ścieżkę.

  15. 15. Masę śmietanową wykładamy na herbatniki.

  16. 16. Posypujemy migdałami.

  17. 17. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny.
    18. Ciasto gotowe.
    19. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 23 stycznia A jednak trochę słodkości się pojawia ;) BOMBA, ciacho idealne dla mnie, bo bez pieczenia. Super się prezentuje i już wiem, że jest pyszne :)
Dopijam cappuccino, kradnę kawałek, a nawet dwa i śmigam na zakupy ;p
Odpowiedzi: 3 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń