Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto kusiło mnie od dawna przepis pochodzi z gazety Ciasta domowe troszeczkę go zmieniłam .
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 12995
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1623
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232041
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5102
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 12995
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1623
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232041
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5102
Składniki
Biszkopt (ja użyłam połowę proporcji gdyż nie lubię zbyt wysokiego spodu) Białka ubić dodając cukier, następnie żółtka, przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia .Wlać do wyłożonej papierem blaszki (tylko spód)śr. 25x36 cm. Piec ok. 30 minut w 170 st.
Masa brzoskwiniowa: (Użyłam podwójnej porcji) Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody.Brzoskwinie zmiksować z sokiem ,dodać cukier i żelatynę ,wymieszać.
Masa jogurtowa : żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody.Jogurt połączyć z cukrem dobrze roztrzepać ,dodać żelatynę i wymieszać.
Na ostudzony biszkopt wylać tężejącą masę brzoskwiniową ,włożyć do lodówki.Na masę brzoskwiniową wylać masę jogurtową.Herbatniki ułożyć na tężejącej masie jogurtowej.
Składniki polewy podgrzać do rozpuszczenia ostudzić i polać wierzch herbatników. SMACZNEGO :)