Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto kusiło mnie od dawna przepis pochodzi z gazety Ciasta domowe troszeczkę go zmieniłam .
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2266
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3331
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1379
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2130
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2266
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3331
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1379
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2130
Składniki
Biszkopt (ja użyłam połowę proporcji gdyż nie lubię zbyt wysokiego spodu) Białka ubić dodając cukier, następnie żółtka, przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia .Wlać do wyłożonej papierem blaszki (tylko spód)śr. 25x36 cm. Piec ok. 30 minut w 170 st.
Masa brzoskwiniowa: (Użyłam podwójnej porcji) Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody.Brzoskwinie zmiksować z sokiem ,dodać cukier i żelatynę ,wymieszać.
Masa jogurtowa : żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody.Jogurt połączyć z cukrem dobrze roztrzepać ,dodać żelatynę i wymieszać.
Na ostudzony biszkopt wylać tężejącą masę brzoskwiniową ,włożyć do lodówki.Na masę brzoskwiniową wylać masę jogurtową.Herbatniki ułożyć na tężejącej masie jogurtowej.
Składniki polewy podgrzać do rozpuszczenia ostudzić i polać wierzch herbatników. SMACZNEGO :)