Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
białka ubić na sztywno dodając pod koniec cukier.
orzechy kakao i mąkę wymieszać razem dodać do ubitych białek
formę o wym 30x40 cm wyłożyć papierem posypać płatkami migdałów wylać na to ciasto i piec ok 15-20 min w piekarniku nagrzanym do 170 stopni
pilnować,bo czas pieczenia może być krótszy,gdy przytrzymamy ciasto zbyt długo wyjdzie twarda beza i uniemożliwi nam to zrolowanie.Tak więc ciasto upieczone powinno być jeszcze miękkie ale ścięte z wierzchu nie klejące się do palców-później i tak zesztywnieje
upieczone ciasto wystudzić
ubić śmietanę-nie dodaję cukru bo ciasto jest bardzo słodkie wmieszać mandarynki
posmarować placek i zawinąć.ciężko jest zrobić roladę ja zwykle owijam śmietanę ciastem
posypać cukrem pudrem i schłodzić kroić ostrym nożem w dosyć grube plastry