Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11606
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1248
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12187
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2758
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11606
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1248
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12187
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2758
Składniki
białka ubić na sztywno dodając pod koniec cukier.
orzechy kakao i mąkę wymieszać razem dodać do ubitych białek
formę o wym 30x40 cm wyłożyć papierem posypać płatkami migdałów wylać na to ciasto i piec ok 15-20 min w piekarniku nagrzanym do 170 stopni
pilnować,bo czas pieczenia może być krótszy,gdy przytrzymamy ciasto zbyt długo wyjdzie twarda beza i uniemożliwi nam to zrolowanie.Tak więc ciasto upieczone powinno być jeszcze miękkie ale ścięte z wierzchu nie klejące się do palców-później i tak zesztywnieje
upieczone ciasto wystudzić
ubić śmietanę-nie dodaję cukru bo ciasto jest bardzo słodkie wmieszać mandarynki
posmarować placek i zawinąć.ciężko jest zrobić roladę ja zwykle owijam śmietanę ciastem
posypać cukrem pudrem i schłodzić kroić ostrym nożem w dosyć grube plastry