Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10425
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336764
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4322
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423707
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10425
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336764
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4322
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423707
Składniki
białka ubić na sztywno dodając pod koniec cukier.
orzechy kakao i mąkę wymieszać razem dodać do ubitych białek
formę o wym 30x40 cm wyłożyć papierem posypać płatkami migdałów wylać na to ciasto i piec ok 15-20 min w piekarniku nagrzanym do 170 stopni
pilnować,bo czas pieczenia może być krótszy,gdy przytrzymamy ciasto zbyt długo wyjdzie twarda beza i uniemożliwi nam to zrolowanie.Tak więc ciasto upieczone powinno być jeszcze miękkie ale ścięte z wierzchu nie klejące się do palców-później i tak zesztywnieje
upieczone ciasto wystudzić
ubić śmietanę-nie dodaję cukru bo ciasto jest bardzo słodkie wmieszać mandarynki
posmarować placek i zawinąć.ciężko jest zrobić roladę ja zwykle owijam śmietanę ciastem
posypać cukrem pudrem i schłodzić kroić ostrym nożem w dosyć grube plastry