Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny, zdrowy deser lub podwieczorek. kremowy, waniliowy budyń ze słodką gruszką i jabłkiem mmmm niebo w gębie :-) cukier można zastąpić miodem, będzie jeszcze zdrowiej :-) najwazniejszy w przygotowaniach deseru jest tu dobry blender, który tak idealnie zmiksuje kaszę, że żadna grudka jej "nie zdradzi" :-)
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 102
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 140
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 236
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 102
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 140
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 236
Składniki
Kaszę należy dobrze wypłukać na sitku pod bieżącą wodą, gotować w mleku i wodzie z dodatkiem cukru, cukru waniliowego i soli, na średnim ogniu, przez ok. 20 minut. Kasza ma być miękka i lekko rozgotowana. Po ugotowaniu kaszy wciąż powinno być sporo płynu – dzięki temu całość łatwo się zblenduje Gorącą kaszę zmiksować blenderem przez ok. 2 minuty, do uzyskania gładkiego kremu.
Gorący budyń należy rozlać do miseczek, przestudzić. Gruszkę i jabłko należy obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w niewielką kostkę. następnie wrzucić do garnka, dodać cukier i cynamon. Całość podgrzewać ok. 3 do 5 minut, mieszając od czasu do czasu, aż owoce wypuszczą sok. Budyń (jeszcze ciepły lub schłodzony w lodówce do stężenia) polać gorącym sosem z owocami. Smacznego :-)